top of page

Improvisatie @ IN DANS

Improvisatie, ook wel impro of improdans genoemd, is dans die ter plekke wordt gecreëerd. Het is een proces van spontane gecreëerde bewegingen. Improvisatie komt in meer kunstvormen voor zoals theater, muziek, voordracht en beeldende kunst.

 

Improdans leent net als jazzballet van verschillende dansstijlen. Zo leent het elementen van  klassiek ballet, jazz ballet en moderne dans. Improdansen moderne dans komen qua techniek veel overeen, waardoor ze veel op elkaar lijken. Improdans is een vrije, schijnbaar ongestructureerde, technisch minder strikte en impulsieve vorm van dansen die geïnspireerd wordt door de hedendaagse dansstijlen.

 

Bij impro draait het niet enkel en alleen om het bedenken van nieuwe bewegingen, maar is staat ook bekend als een dans waarbij het lichaam bevrijd wordt van gewone (dans)bewegingen. Dankzij de nadruk op het instinctieve, het onvoorspelbare en de vrije beweging waaruit impro uit is opgebouwd, is de danser in staat om authentieke gevoelens en inspiratie te ontdekken en te uiten.

 

Lees hier meer over de danstijlen Klassiek Ballet, Jazz Ballet, Hip Hop/Urban, Modern/Contemporary en Groove.

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page